sunnuntai 19. elokuuta 2012

There Will Be Blood (2007)



There Will Be Blood on draama vuosisadanvaihteen öljypohatasta. Öljynporauksen lisäksi elokuva käsittelee sellaisia teemoja kuin perhe, uskonto ja ahneus. Pääosan esittäjä Daniel Day-Lewis palkittiin suorituksestaan parhaan miespääosan Oscarilla ja lisäksi elokuva sai Oscarin parhaasta kuvauksesta. 

There Will Be Blood on epookkielokuva ja sen ajankuvaus on toteutettu erittäin hienosti. Daniel Day-Lewis tekee loistavan suorituksen ihmisiä vihaavana ja ahneena öljynkaivajana, joka osaa tarvittaessa olla laskelmoidun miellyttävä. Sivuosien esittäjistä nousee esiin nuorta saarnamiestä esittävä Paul Dano. 

Elokuvassa ei ole varsinaista monimutkaista juonta vaan se seuraa päähenkilön elämää ja sen käänteitä. Tarina on mielenkiintoinen ja pitää hyvin otteessaan. Elokuvassa on useita kohtauksia, joissa hahmot eivät puhu. Nämä perinteisesti vaikeat kohtaukset ovat onnistuneet esimerkillisesti hienon kuvauksen, leikkauksen ja ilmeikkäiden näyttelijäsuoritusten ansiota. Rohkeasti valittu taustamusiikki toimii erityisen hyvin intensiivistä tunnelmaa haettaessa. 

There Will Be Blood on erinomainen elokuva ja katsomisen arvoinen kaikille laadukkaan draaman ystäville.


9 / 10


IMDB


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...