perjantai 17. elokuuta 2012

Toy Story 3 (2010)



Pixarin käsialaa oleva Toy Story 3 on koko perheen animaatio, jossa edellisistä elokuvista tutut lelut joutuvat vahingossa lastentarhaan. Sieltä alkaa heidän hurja seikkailunsa kotiin ja matkalla on tarjolla niin vauhtia ja vaaroja kuin hauskoja ja totisiakin tilanteita. Toy Story 3 voitti kaksi Oscar-palkintoa: vuoden paras animaatio ja paras laulu, ja oli lisäksi ehdolla kolmen muun palkinnon saajaksi.

Toy Story 3 on käsikirjoitettu moneen tasoon kuten useat edellisetkin Disneyn ja Pixarin animaatiot. Se tarjoaa paljon sekä aikuisille että lapsille, molemmille samaan aikaan mutta eri tavalla. Sen tarina on vauhdikas ja käsittää nerokkaita juonikuvioita, jotka ovat mahdollisia koska lelut ovat hahmoina paljon ihmistä joustavampia. Toy Story 3 sisältää runsaasti huumoria, sekä suullista että slapstick-tyyppistä ja jopa hiukan parodiaa. Sen toiminnallisissa kohtauksissa on kekseliäitä koreografioita eikä katsoja todellakaan ehdi kyllästymään. Tarjolla on myös romantiikkaa ja pelottavia hetkiä, jopa vähän kauhua. Vakavampiakin aiheita kuten hylkäämisen pelkoa ja rakastetuksi tulemisen tarvetta käsitellään. Tiettyjen pelottavien kohtausten takia perheen pienimpien ei pidä katsoa tätä ainakaan ensimmäistä kertaa yksin.

Toy Story 3:n ääninäyttely on mahtavaa ja hahmot ovat todella ilmeikkäitä ja elävän oloisia. On maagista, miten lasten lelut voivat saada aikuisista irti koko tunneskaalaan riemusta suruun ja pelosta nostalgiaan. Huipputason animaatio taipuu sekä hienovaraisiin ilmeisiin että täysin ylilyötyyn fysiikkaan ja käsikirjoittajien villeimmätkin ideat on ollut mahdollista toteuttaa. Äänimaailma ja valaistus täydentävät kerrontaa ja auttamat luomaan kohtauksiin sopivaa tunnelmaa. Ei kestä kauaakaan ennen kuin katsoja unohtaa, että kyseessä on animoitu tarina.

Toy Story 3 on kerrassaan loistava elokuva. Se tarjoilee kaikille jotakin ja saa jopa aikuiset liikuttumaan. Vaikka et tykkäisi animaatioista, katso Toy Story 3. Siitä ei voi olla pitämättä.


10 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...