tiistai 14. elokuuta 2012

War of the Dead - Stone's War (2011)



Marko Mäkilaakson ohjaama War of the Dead - Stone's War on pienellä budjetilla tuotettu toiminnallinen zombielokuva, joka on kuvattu Liettuassa. Siinä toisen maailmansodan tiimellyksessä suomalainen ja amerikkalainen joukko-osasto löytävät neuvostoliittolaisesta metsästä natsien sinne hylkäämän hirveän salaisuuden.

Alkuasetelmaan suhteutettuna turhan yksinkertainen tarina on täynnä aukkoja ja siihen kuuluvat mysteerielementit olisivat voineet tuoda paljon kaivattua lisäpotkua paremmin käytettynä. Alun joukkokohtauksissa ohjaus tökkii pahasti, mutta loppua kohti homma saadaan edes vähän paremmin hallintaan. Onttojen hahmojen dialogi on välillä surkuhupaisaa ja tiettyjen näyttelijöiden tönkköenglanti häiritsee vaikka se tavallaan sopiikin juoneen. Samuel Vauramo yllättää hyvällä tulkinnallaan ja jättää jälkeensä niin Mikko Leppilammen kuin Andrew Tiernaninkin tylsähköt suoritukset.

War of the Dead - Stone's War ei pärjää isolla rahalla tehdyille lajitovereilleen, mutta sen tunnelma ja kuvaus ovat lievän positiivisia yllätyksiä suhteessa muuhun elokuvaan, jota en voi suositella katsottavaksi selvänä.


3 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...