torstai 9. elokuuta 2012

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat / The Borgias (2011) -sarja, 2. tuotantokausi / Season 2


The Borgias -sarjan (Suomessa "Borgiat, maan ja taivaan valtiaat") 2. tuotantokausi jatkaa Vatikaanissa tapahtuvaa juonittelua siitä, mihin se edellisellä kaudella jäi eikä kukaan välty sen seurauksilta. Kaikki talonpojista kuninkaisiin elävät ja hengittävät paavin ja hänen lapsiensa armosta. Tällä tuotantokaudella perhe käy sotaa paitsi ulkoisia myös sisäisiä uhkia vastaan ja taistelee niin maallisesta kuin hengellisestä vallasta. On hienoa katsoa, kuinka perheen kuopus ja ainoa tytär kasvaa läheistensä kaltaiseksi juonittelijaksi, mutta onnistuu siinä samalla silti säilyttämään sulokkuutensa. Kuten The Tudors myös The Borgias nojaa vahvasti historiaan sekä oikeisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Tarina on toki lopulta puhtaasti fiktiota, mutta puolivalheet ovat usein niitä kaikista uskottavimpia.

Jeremy Irons ei ole monelle ensimmäinen valinta esittämään paavia, mutta on pakko todeta, että pahana paavina hän on loistava. Hänen rinnallaan pääosia esittävät henkilöt ovat ilahduttavan hyviä kaikki ja myös uudet toisella kaudella esitellyt näyttelijät pitävät riman korkealla. Elävästi kirjoitettuihin henkilöhahmoihin samaistuminen on vaivatonta ja tarina etenee sopivan ripeästi. Sarjan tyylikäs puvustus ja lavastus ovat edelleen tallella ja valaistuksen käyttö tunnelman luomisessa on esimerkillistä. Vaikuttavat kohtaukset ja tietty mahtipontisuuden tuntu on onnistuttu luomaan vaikka budjetti ei varmasti olekaan samalla tasolla kuin esimerkiksi Rooma-sarjassa.

The Borgias –sarjan 2. tuotantokausi on parempi kuin ensimmäinen ja tarjoilee upeasti kirjoitettua ja toteutettua historiallista rikosdraamaa. Tämä kausi on myös hiukan väkivaltaisempi eivätkä voimakkaat kohtaukset välttämättä sovellu herkille katsojille. Muille tätä voi kyllä suositella lämpimästi.


9 / 10  



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...