tiistai 7. elokuuta 2012

Lockout (2012)



Lockout on scifi-henkinen toimintatrilleri, jossa väärin perustein tuomittu entinen agentti lähetetään pelastamaan presidentin tytärtä huipputurvallisesta avaruusvankilasta. Machoilusta vastaa Guy Pierce ja pulassa olevaa neitokaista esittää Maggie Grace. Lockout on Luc Bessonin tuottama ja ideoima, mutta itse en kyllä kutsuisi ideoinniksi sitä, että ottaa Pako New Yorkista –elokuvan juonen ja vaihtaa siihen muutaman yksityiskohdan.

Ottaen huomioon, että elokuvan henkilöhahmot ovat täydellisen latteita ja karikatyyrisiä, Pierce tekee kohtalaisen suorituksen. Siihen oikeastaan loppuivatkin positiiviset asiat tästä elokuvasta. Muualta kopioituun juoneen on otettu lähinnä lähde-elokuvien huonot puolet ja sen jälkeen lässähtänyt pannukakku on kuorrutettu kourallisella kliseitä ja järkyttäviä epäkohtia. Action on kelvotonta kohellusta ilman minkäänlaista koreografiaa ja levoton kuvaus, joka pyrkii luomaan hetkistä tunnelmaa, saa katsojassa aikaan korkeintaan pahoinvointia. Efektit ovat paikoitellen luvattoman huonoja ja näyttävät lähinnä 90-luvun videopelistä kopioiduilta.

Lockout lupaa paljon, mutta toimittaa hyvin vähän. Bessonin tuotoksien taso on ollut laskusuunnassa jo hetken ja tämä höyryävä lantakasa vain kiihdyttää tahtia. Jos ei ole nähnyt Pako New Yorkista –elokuvaa, suosittelen katsomaan mieluummin sen. Tämän katsomiseen en keksi yhtään hyvää syytä.


4 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...