keskiviikko 22. elokuuta 2012

Todistaja / Witness for the Prosecution (1957)



Agatha Christien tarinaan perustuva Witness for the Prosecution (Suomessa “Todistaja”) on oikeussalidraama, jossa murhasta syytetyn miehen oikeuskäsittelyn aikana ilmaantuu yllätys toisensa jälkeen. Elokuvan pääosissa ovat Tyrone PowerMarlene Dietrich ja Charles Laughton. Ohjaaja on mm. Nainen ilmaa omaatuntoa ja Piukat Paikat ohjannut aikansa legenda Billy Wilder.

Tällaisissa näytelmään perustuvissa elokuvissa, jotka sijoittuvat vain muutamaan sisätilaan, juoni ja näyttelijät ovat pääosassa. Witness for the Prosecutionin tarina alkaa verkkaisesti, mutta puolivälissä tahti kiihtyy saavuttaen huippunsa aivan elokuvan lopussa. Vaikka Christien tarinat ovatkin mielikuvituksellisia eikä niiden lopputulosta voi yleensä arvata, olisin mielelläni nähnyt hiukan tasaisempaa kehitystä juonessa. 

Näyttelijäsuoritukset ovat loistavia. Laughton esittää vakuuttavasti oikukasta sydänkohtauksesta toipuvaa lakimiestä ja Dietrich syytetyn vaimoa, joka vaihtaa esittämäänsä roolia vähän väliä. Musiikkia elokuva ei pahemmin sisällä, mutta jotain pientä taustalta aina välillä kuuluu.

Witness for the Prosecution on hyvä elokuva ja pitää katsojan aloillaan muutamista puutteistaan huolimatta. Aikakaudelle tyypillinen, nykymittapuulla hiukan naiivi huumori ei välttämättä kuitenkaan iske kaikkiin.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...