perjantai 31. elokuuta 2012

The Human Centipede (First Sequence) (2009)


The Human Centipede (First Sequence) on kauhutrilleri, jossa hullu tiedemies kidnappaa kolme turistia ja tekee heistä itselleen uudenlaisen ”tuhatjalkaisen” lemmikin ompelemalla heidän suunsa kiinni edellisen peräreikään. Elokuva on toteutettu pienellä budjetilla ja sen on ohjannut hollantilainen Tom Six. Pääosissa ovat Dieter Laser, Ashley C. Williams, Ashlynn Yennie ja Akihiro Kitamura.

Joo. Mistäköhän sitä aloittaisi? Elokuvan idea on harvinaisen sairas ja syöminen tätä katsoessa saattoi olla virhe. Alun hämmästelyn jälkeen kuoren alta paljastuu kuitenkin hyvin ennalta-arvattava tarina, joka on täynnä epäkohtia. Varsinaista kauhua ei oikeastaan ole tarjolla ja kokonaisuus on enemmänkin sairas trilleri, joka etenee verkkaisesti. Laser tekee uskottavan suorituksen seonneena kirurgina ja Kitamura ok suorituksen vihaisena japanilaisena, mutta amerikkalaisia turisteja esittävät naiset ylinäyttelevät roolinsa pahasti. Kuvaus on paikoitellen liian hidasta, mutta elokuvan leikkaus on onnistuneempi. Musiikit ovat ajoittain mauttomalla tavalla ylilyötyjä ja lavastuksen puolella ollaan aika heikoilla jäillä.

The Human Centipede (First Sequence) on kokemus sinällään, mutta ei sen katsomista voi kenellekään suositella. Kuriositeettina tämä oksetus menettelee, mutta lopulta kokonaisuus ei kanna omaperäistä ideaa pidemmälle.



3 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...