maanantai 20. elokuuta 2012

I Am Number Four (2011)



I Am Number Four on Michael Bayn tuottama teineille suunnattu toimintaelokuva, jossa intergalaktiset pahikset jahtaavat maassa piileskeleviä alieneita, jotka voidaan tappaa vain numerojärjestyksessä. Elokuvan pääosissa ovat Alex PettyferTimothy Olyphant ja Dianna Agron. Päähenkilö on järjestyksessä neljäs ja nyt on hänen vuoronsa taistella vastaan tai paeta.

I Am Number Four muistuttaa tuottajansa Transformers-elokuvia. Tarinassa on koko maapalloa uhkaavia muukalaisia ja niistä huolimatta päähenkilö käyttää aikansa tyttöjen perässä juoksemiseen. Elokuvassa on liikaa teinidraamailua ja kliseitä ennen kuin päästään henkilökohtaiseen kasvuun saakka. Näyttelijät ovat ihan kohtuullisia loistosuorituksien kuitenkin puuttuessa täysin. Erikoistehosteet toimivat, mutta taistelukohtaukset ovat usein aivan liian pimeitä ja sekavia. Musiikit sopivat sinällään kohtauksiin, mutta koska ne sisältävät myös tuotantohetkellä pinnalla olleita hittejä, tämä elokuva ei taida kestää ajan hammasta kovinkaan hyvin.

I Am Number Four pyrkii nousemaan aivottomalta kesärymistelytasolta siinä kuitenkaan onnistumatta. Se jaksaa viihdyttää hetken vaikka krapulaviihteenä, mutta ei sisällä minkäänlaista uudelleenkatsomispotentiaalia. Elokuvalle oli suunnitteilla jatko-osa, joka olisi voinut syventää taustalla olevaa tarinaa, mutta se on toistaiseksi hyllytetty.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...