keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Last Resort (2012) –sarja, 1. tuotantokausi / Season 1





Last Resort –sarja alkaa kun Yhdysvaltalainen Ohio-luokan ydinsukellusvene poimii kyytiinsä muutaman NAVY Seals –erikoisjoukkojen miehen ja saa käskyn ampua ydinohjuksen Pakistaniin. Aluksen kapteeni kuitenkin kieltäytyy koska käsky vaikuttaa oudolta ja päätyy oman armeijansa hyökkäyksen kohteeksi. Hän linnoittautuu pienelle saarelle ja joutuu tiukan paikan eteen yrittäessään todistaa maailmalle toimineensa oikein. Samaan aikaan Washingtonissa muutamat tahot haistavat salaliiton ja ryhtyvät tonkimaan välikohtauksen taustoja. Sarjan pääosissa ovat mm. Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram ja Robert Patrick. Sarja peruutettiin ensimmäisen kauden jälkeen.

Paljon hahmoja sisältävä Last Resort alkaa tuoreella idealla ja luo jännityksiä kansainvälisen ja paikallisen politiikan sekä ydinsodan avulla. Tarina etenee usealla eri rintamalla samaan aikaan ja pyrkii tarjoilemaan kaikille jotain. Se sisältää niin machoilua, juonittelua, jännitystä, toimintaa, mysteerejä kuin draamaakin. Henkilöt ovat ihan mielenkiintoisia ja hyvin näyteltyjä ja tuotantoarvot muutenkin kohdallaan. Kuvaus ja musiikit ovat huippuluokkaa, mutta silti samaan aikaan jotenkin laskelmoidun oloisia ja sieluttomia.

Last Resort olisi voinut olla hyvä sarja, mutta ensimmäisen kauden loppupuolella käy selväksi, että tätä ajatusleikkiä ei voi jatkaa loputtomiin. Vaikka kaikki on tehty oikein, on lopputulos muutamista käänteistään huolimatta melko ennalta-arvattava ja loppua kohti sarjan ja sen hahmojen särmä alkaa kulua pois. Kyseessä ei ole mitenkään huono teos, mutta uudesta konseptistaan huolimatta pidemmällä aikavälillä tämä olisi jäänyt junnaamaan paikoilleen tai joutunut satunnaisten uusien juonikuvioiden uhriksi kuten Prison Break –aikoinaan.


7 / 10




2 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Siis mitä, sarja peruutettiin ensimmäisen tuotantokauden jälkeen!? :O Siis eikö toista tuotantokautta ole tulossa ollenkaan? Rakastuin tähän sarjaan heti sen alettua ja tuntuu siltä että sitä voisi katsoa loputtomiin! Aika pettymys jos se loppuu kesken. Vai tarkoittaako tuo 'peruutettiin' ettei sitä näytetty enää ABC:llä USAssa ensimmäisen tuotantokauden jälkeen.?

Sakari kirjoitti...

Sarja on tosiaan peruutettu kokonaan eli uusia jaksoja ei tulla enää tekemään. Tästä syystä myös käsikirjoitusta piti muuttaa viimeisten jaksojen kohdalta, jotta sarjan fanit saavat edes jonkinlaisen lopetuksen sarjalle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...