torstai 28. helmikuuta 2013

Räyhä-Ralf / Wreck-It Ralph (2012)





Wreck-It Ralph (Suomessa “Räyhä-Ralf”) on animaatioelokuva, jossa vanhan videopelin pahis haluaa olla vaihteeksi sankari ja lähtee toteuttamaan unelmaansa siirtymällä muihin saman pelihallin peleihin. Seurauksena on kuitenkin lähinnä sekasortoa ja uhka koko paikallisen peliuniversumin tuhoutumisesta. Ääninäyttelijöinä ovat mm. John C. Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer ja Jane Lynch.

Wreck-It Ralph on hyvin mielikuvituksellinen ja vauhdikas animaatio, joka on täynnä viittauksia vanhoihin videopeleihin. Lapset niitä eivät todennäköisesti tajua, mutta vanhempien katselukokemukseen ne tuovat oman nostalgisen lisänsä. Elokuva on värikylläinen ja sijoittuu vaihteleviin ympäristöihin, joissa kaikissa toimivat omat sääntönsä. Vaikka juoni on melko yksinkertainen, mukaan on saatu muutama yllätyskin. Animaatio on huippuluokkaa ja hauskana lisänä eri aikakausien pelihahmot esimerkiksi liikkuvat eri tavalla.

Perheen pienimmille Wreck-It Ralph saattaa olla turhan pelottava, mutta kouluikäiset varmasti pitävät siitä. Se on hauska, paikoin koskettava ja käsittelee myös muutamia vakavampia aiheita. Pienet moitteet tälle omalaatuiselle elokuvalle täytyy antaa hitaan puoleisesta alusta ja törkeästä piilomainonnasta.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...