lauantai 16. helmikuuta 2013

007 ja kultainen ase / The Man with the Golden Gun (1974)





















The Man with the Golden Gun (Suomessa “007 ja kultainen ase”) on yhdeksäs James Bond-seikkailu, ja toinen, jossa Roger Moore on pääosassa. Tällä kertaa 007 saa vihiä, että maailman kallein palkkamurhaaja on hänen kannoillaan ja hän päättää itsekin lähteä jahtiin. Pahiksena nähdään Christopher Lee ja bond-tyttöinä Britt Ekland sekä Maud Adams. Mukana ovat lisäksi apureita esittävät Soon-Tek Oh ja Hervé Villechaize.

The Man with the Golden Gun on elokuvasarjan dekkarimaisempia tuotoksia eikä toimintaa ole suhteessa paljoakaan. Juoni on puolivillaisen oloinen tekele eikä Bondilla ole tällä kertaa torjuttavanaan suureellista ja pahaa salaliittoa vaikka ajassa pyritäänkin elämään sivuamalla energiakriisiä. Hahmoista Leen pahis on mielenkiintoinen ja todella hyvin esitetty ja myös hänen apurinsa kääpiö Nick Nack on onnistunut. Eklandin naispääosa sen sijaan on typerä turhake, jonka ansiot ovat täysin visuaalisella puolella. Muutama muista elokuvista tuttu sivuhahmo palaa ruutuun tässä elokuvassa ja 007 itse on hahmona Moorelle tyypilliseen tapaan nokkela ja röyhkeä, mutta tällä kertaa myös tyly ja stressaantunut altavastaajan asemasta. The Man with the Golden Gun ei koreile leluilla, mutta päättyy sarjalle tyypillisesti vesille.

The Man with the Golden Gun on ei ole huonoin Bond-elokuva, mutta sen ehkä turhankin humoristinen ote ja jännityksen puute eivät välttämättä vetoa kaikkiin faneihin. Tarjolla on idän eksotiikkaa ja yksi oikea yllätys, mutta epätasaiset hahmot ja tylsän puoleinen juoni jättävät katsojan hiukan kylmäksi.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...