sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lento / Flight (2012)





Denzel Washingtonin tähdittämä Flight (Suomessa ”Lento”) kertoo kokeneesta pilotista, joka onnistuu pelastamaan tippumaisillaan olevan lentokoneen ja sen matkustajat. Kun onnettomuutta ryhdytään tutkimaan, huomataan kuitenkin huolestuttavia seikkoja muuallakin kuin koneen kunnossa. Elokuvan on ohjannut Robert Zemeckis ja Washingtonin lisäksi ruudussa nähdään mm. Don Cheadle, Bruce Greenwood ja Kelly Reilly.

Flight on ajatuksia herättävä elokuva, joka nojaa pitkälti Washingtonin kerrassaan loistavaan roolisuoritukseen ja hienoon hahmoon. Pohjimmiltaan elokuva kertoo päihdeongelmista ja riippuvuuksien kanssa kamppailevien ihmisten elämästä ja vaikutuksesta ympäristöönsä. Koskettavan tunnelman omaavaa selviytymistarinaa tukee hieno kuvaus ja toisinaan omituisen paljon vokaaleja sisältävä ääniraita.

Flight on voimakasta draamaa ja tunnelmaltaan ahdistava ja kokonaisuutena melko masentava. Se pakottaa pohtimaan elämän suuntaa ja pitää katsojankin pitkään pimennossa siitä, mitä lennolla oikeasti tapahtui. Flight alkaa sellaisella rytinällä, että lentopelkoisille se ei sovi, mutta muuten kyseessä on aikuiseen makuun hyvä elokuva, jota ei aiheensa takia voi oikeastaan kutsua viihteeksi.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...