tiistai 12. helmikuuta 2013

Django Unchained (2012)





Quentin Tarantinon ohjaama ja käsikirjoittama Django Unchained sijoittuu Yhdysvaltojen eteläosaan aikaan juuri ennen sisällissotaa. Elokuva alkaa kun saksalainen palkkionmetsästäjä vapauttaa mustan orjan ja lupaa auttaa hänen vaimonsakin pelastamisessa plantaasilta kunhan entinen orja auttaa ensin muutaman etsintäkuulutetun löytämisessä. Viisi Oscar-ehdokkuutta kerännyt Django Unchained tuo ruudulle mm. sellaisia nimiä kuin Jamie Foxx, Christoph WaltzLeonardo DiCaprio ja Samuel L. Jackson.

Django Unchained on helppo tunnistaa Tarantinon teokseksi. Se on tyylikäs, liioitteleva ja usein tarkoituksellinen tökerö. Näyttelijäsuoritukset ovat hienoja ja hahmot persoonallisia sekä mielenkiintoisen ristiriitaisia. Tarina on pitkä, hiukan rönsyilevä ja se kerrotaan visuaalisesti näyttävällä otteella. Kaikkea säestävät erikoiset, mutta osuvat taustamusiikit.

Orjuus ja tappaminen ovat vakavia asioita ja Django Unchained käsittelee niitä toisinaan sellaisina, ja toisinaan tavalla, joka saa katsojan nauramaan väärässä paikassa. Kaikesta elokuvan hauskuudesta ja ällöttävyydestä huolimatta orjuuden ja rasismin vastainen viesti välittyy voimakkaana. Django Unchained ei ole täydellinen elokuva, mutta viihteenä se on hyvin lähellä sitä vaikka meno onkin välillä turhan roisia useille.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...