torstai 30. elokuuta 2012

Moneyball (2011)




Moneyball kertoo Oakland A´s – pesäpallojoukkueen managerista Billy Beanesta, joka turvautuu tietokoneanalyysiin etsiessään uusia pelaajia vähävaraiselle tiimilleen. Lähestymistapa alkaa toimia alun kangertelun jälkeen, mutta kaikki eivät katso sitä hyvällä. Elokuvan pääosissa ovat Brad Pitt ja Jonah Hill, jotka molemmat saivat rooleistaan Oscar-ehdokkuuden. Moneyball oli lisäksi ehdolla neljän muun Oscarin saajaksi, mukaan lukien paras elokuva. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Urheiluelokuvat ovat valitettavan usein tylsiä. Moneyball ei kärsi tästä ongelmasta, koska se kertoo enemmän ihmisistä kuin pesäpallosta ja tarina sijoittuu lähinnä toimistoihin eikä kentän laidalle. Tarina etenee tasaista tahtia eikä tylsiä hetkiä ole. Kerrontaa on tasoitettu hiukan ottamalla mukaan päähenkilön suhde tyttäreensä, joka asuu äitinsä kanssa. Pitt ja Hill molemmat sopivat rooleihinsa kuin nakutettu ja sivuosien esittäjät tukevat heitä erinomaisesti. Elokuvan kuvaus ja leikkaus ovat hienoa katseltavaa ja musiikit auttavat oikean tunnelman luomisessa huomaamattomalla, mutta merkittävällä tavalla.

Moneyball on inspiroiva elokuva altavastaajan noususta ilman genrelle tyypillisiä kliseitä. Se viihdyttää vaikka urheilu tai pesäpallo ei kiinnostaisikaan.



8 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...