perjantai 24. elokuuta 2012

Falling Skies (2011) -sarja, 1. tuotantokausi / Season 1


Falling Skies on Steven Spielbergin tuottama scifi/draama-sarja, jossa joukko avaruusolentojen hyökkäyksestä selvinneitä ihmisiä taistelee olemassaolonsa puolesta ja miehittäjiä vastaan. Tarinan keskiössä ovat Teho-osastosta tutuksi tulleen Noah Wylen esittämä historianopettaja ja hänen kolme poikaansa sekä mm. yhteisön lääkäri (Moon Bloodgood) ja kapteeni (Will Patton).

Falling Skiesin tarina etenee erikseen jakso- ja kausitasolla. Useimmiten se menee arveltuun suuntaan, mutta onnistuu onneksi yllättämään pari kertaa. Juonessa on muutamia hyviä uusia ajatuksia ja aimo annos kliseitä. Kliinisen oloisia henkilöhahmoja pyritään aina välillä syventämään, mutta valitettavasti ne säilyvät melko pinnallisina ja stereotypisinä eikä esimerkiksi tapettuihin hahmoihin ole luotu minkäänlaista sidettä. Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä ja monilla näyttelijöillä olisi selkeästi enemmän annettavaa kuin rooli mahdollistaa.

Sarjan lavasteet, musiikit ja kuvaus ovat kohtuullisella tasolla, mutta mitään erinomaista niistä ei voi sanoa. Kuvaus on usein hiukan levotonta ja musiikit on hukattu äänitehosteiden taakse. Tietokone-efektit ovat toisinaan päälle liimatun oloisia. Lopputuloksessa on nähtävissä Spielbergin kädenjälki niin hyvässä kuin pahassa. 

Terra Nova ja V (2009) -sarjoja tyyliltään muistuttava Falling Skies on helppoa katseltavaa. Vaikka aiheesta olisi voinut saada enemmänkin irti, vetoaa sarja silti kevyestä scifistä ja perhedraamoista pitävään katsojakuntaan. 


7 /10




IMDB


PSJos haluaa nähdä asteen verran vakavamman ja eeppisemmän scifi-sarjan Spielbergiltä ilman postapokalyptisiä vivahteita, kannattaa katsoa minisarja Taken (2002).

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...