tiistai 28. elokuuta 2012

Safe (2012)



Safe on toimintatrilleri, jossa Jason Stathamin esittämä entinen tappelija päätyy suojelemaan arvokasta salaisuutta päässään kantavaa kiinalaista tyttöä. Vastassaan hänellä on Triadit, venäläinen mafia ja New Yorkin likainen poliisi. Luonnollisesti hän joutuu taistelemaan näitä kaikkia vastaan yksin.

Safe alkaa hitaanlaisesti, mutta kunhan kaikki osapuolet on saatu esiteltyä, alkaa rytinä. Juoni on epäuskottava ja henkilöhahmot pinnallisia. Stathamin rooli on samankaltainen kuin kaikissa hänen elokuvissaan ja kahden ilmeen repertuaarilla pärjää hienosti. Sivuosien näyttelijöistä monet ovat yllättävän hyviä. Tunnelmaltaan elokuva on kohtuullinen ja toimintakohtauksien koreografia ja kuvaus toimii, mutta mitään suuria sensaatioita ei ole tarjolla. Kierrätetyn oloiset taustamusiikit, jotka pyrkivät nostattamaan intensiivistä tunnelmaa, olisivat voineet olla vakuuttavampiakin.

Safe ei ole oikein trilleri eikä toimintaelokuva vaan jotain siltä väliltä. Se jaksaa viihdyttää hetken paremman puutteessa, mutta poistuu muistista heti kun lopputekstit alkavat.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...