tiistai 10. heinäkuuta 2012

Koskemattomat / Intouchables (2011)

























Tositapahtumiin perustuva Intouchables (Suomessa "Koskemattomat") on ranskalainen elokuva neliraajahalvaantuneesta aristokraatista, joka palkkaa hoitajakseen nuoren, epäilyttävän taustan omaavan maahanmuuttajan. Uusi hoitaja on tahditon ja karkeakäytöksinen, mutta omaa loistavan huumorintajun ja on siten enemmän tai vähemmän työnantajansa vastakohta.

Intouchables muistuttaa jollain tavalla elokuvia ”Rita Hayworth - Avain pakoon” (”Shawshank Redemption”) ja ”Nyt tai ei koskaan” (”The Bucket List”). Pääosien esittäjät François Cluzet ja Omar Sy tekevät loistavat suoritukset ja elokuvan henkilöt tuntuvat käsinkosketeltavan todellisilta. Elokuvassa ei ole varsinaista monimutkaista juonta vaan tarina perustuu henkilöiden välisten suhteiden kehittymiselle.

Vaikka elokuva käsittelee useita vakavia aiheita, se jättää johtopäätöksien tekemisen katsojalle ja onnistuu henkilöiden vaikeuksista huolimatta tuntumaan komedialta. Intouchables on kauniisti kuvattu ja sen enimmäkseen klassisesta muodostuvat taustamusiikit on valittu esimerkillisen hienosti täydentämään sitä, mitä kohtauksilla halutaan välittää. Tämä elokuva asettaa suurimman osan Hollywoodin tuotoksista häpeään, mutta ei kuitenkaan edusta tekotaiteellisia eurooppalaisia taide-elokuvia.

Intouchables on lähestulkoon täydellinen elokuva. Se on koskettava, hauska, yksinkertainen ja rehellinen. Sanalla sanoen se on elämänmakuinen.


 10 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...