sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Erämaan armoille / Into the Wild (2007)



Tositapahtumiin perustuva Into the Wild (Suomessa “Erämaan armoille”) kertoo Christopher McCandlessin tarinan. Lukiosta valmistunut nuori mies antaa pois maallisen omaisuutensa ja lähtee toteuttamaan haavettaan asua Alaskan villissä luonnossa yksinään.

Into the Wild tarjoilee katsojalle henkeäsalpaavia maisemia ja luo aluksi mielikuvan siitä, kuinka autuasta luonnossa asuminen on. Pikkuhiljaa todellisuus kuitenkin hiipii mukaan. McCandlessin tarinaa seurataan takautumien kautta ja samalla esitellään ihmisiä, joihin hän tutustui matkallaan. Yhteiskunnan hylännyt seikkailija tulee ihmisten kanssa kyllä toimeen, mutta käyttäytyy silti tavalla, jolla suurin osa meistä ei toimisi.

Into the Wild on mukaansatempaava ja ajatuksia herättävä kertomus erikoisesta persoonasta, joka tekee radikaalin valinnan elämänsä suunnasta. Emile Hirsch saa päähenkilön todella henkiin ja myös sivuosien esittäjät ovat loistavia. Taustamusiikit ovat mielenkiintoisia ja elokuvan kuvakerronta on poikkeuksellisen hienoa. Into the Wild on samaan aikaan sekä kepeä että raskas, ja ehkä juuri siksi niin kiehtova.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...