perjantai 13. heinäkuuta 2012

Get the Gringo (2012)




Mel Gibsonin tähdittämä ja osittain käsikirjoittama Get the Gringo on toiminnallinen rikosdraama, jossa amerikkalainen ammattirikollinen joutuu meksikolaiseen vankilaan ja ryhtyy opettelemaan erikoisen yhteisön sääntöjä 10-vuotiaan pojan avustuksella. Perimmäisenä aikeena on tietysti päästä ulos, saada omaisuus takaisin ja kostaa kaikille. Pian mies joutuukin keskelle aikamoista sotkua.

Erilaisesta ympäristöstään huolimatta Get the Gringo on pohjimmiltaan länkkäri ja elokuvassa onkin useita kohtauksia, jotka ovat tribuutteja tai vihjauksia siihen suuntaan. Tarinakin on westerneistä tuttu yhden mystisen miehen ristiretki, jonka kaikkia yksityiskohtia ei valoteta katsojalle. Jotenkin elokuvasta tulee väkisinkin mieleen Gibsonin vuonna 1999 tekemä Payback. Nykyelokuville hiukan epätyypilliseen tapaan elokuvan päähenkilö toimii myös kertojana.

Get the Gringo alkaa rytinällä, mutta meno hiljenee pian. Lopussa tarina kerää taas vauhtia, mutta menettää samalla hiukan vetovoimaansa. Selvästi vanhentuneen Gibsonin näyttelijäntyö ei juuri eroa hänen muista elokuvistaan ja kyseessä on pitkälti yhden miehen show. Elokuvan toimintakohtaukset ovat tyylikkäitä ja musiikkivalinnat mieleenpainuvia. Get the Gringo on mukiinmenevää viihdettä ja ansaitsee tyylipisteet persoonallisuudellaan, mutta ei tarinallisten puutteiden takia yllä aivan Gibsonin parhaimpien tasolle.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...