torstai 26. heinäkuuta 2012

Headhunters / Hodejegerne (2011)




Hodejegerne (Suomessa “Headhunters”) on norjalainen trilleri, jossa taidevarkaana sivukeikkaa heittävä headhunter ottaa ison riskin tavoitellessaan arvokasta maalausta. Yllätys, yllätys, asiat eivät mene ihan suunnitellulla tavalla ja kohta luoteja lentää, ihmisiä kuolee eikä muuten niin hyvin epävarmuutensa peittävä pintaliitäjä enää tiedäkään keneen voi luottaa.

Hodejegerne  on tiivistunnelmainen ja alun pohjustuksen jälkeen tarina etenee hyvällä tahdilla. Skandinaavisen kylmä värimaailma luo sopivaa tunnelmaa elokuvaan ja kuvaus toimii. Elokuvan näyttelijät ovat pääasiassa hyviä ja varsinkin pääroolien esittäjät tekevät loistavaa työtä. Juonellisesti elokuvassa on muutamia epäkohtia, mutta ne eivät latista muuten hetkistä virettä.

Vaikka Hodejegerne ei olekaan mitenkään mullistava elokuva, on se katsomisen arvoinen pätkä trillerien ystäville. Kyseessä on toimiva kokonaisuus, joka esittelee norjalaisen elokuvateollisuuden taitoja ja tarjoaa katsojalle viihdyttävän elokuvahetken helposti samaistuttavassa, melkein kotimaisessa kulttuurissa.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...