perjantai 8. maaliskuuta 2013

Robot & Frank (2012)


Lähitulevaisuuteen sijoittuva Robot & Frank kertoo entisestä koruvarkaasta, joka saa pojaltaan robotin, jonka on tarkoitus auttaa muistiongelmista kärsivää vanhusta jokapäiväisessä elämässä. Mies kuitenkin huomaa, että robotille voi opettaa kaikenlaista muutakin ja kouluttaa siitä itselleen apurin voidakseen aloittaa ryöstöt uudestaan. Elokuvan pääosissa ovat Frank Langella, Susan Sarandon, James Marsden ja Liv Tyler.

Robot & Frank on tunnelmaltaan rauhallinen, alussa jopa masentunut, mutta ilmapiiri kuitenkin elävöityy loppua kohti ja muuttuu vaivihkaa omalaatuisella tavalla lämminhenkiseksi. Päähenkilö on hahmona mielenkiintoinen ja Langella sopii kärttyisän vanhuksen rooliin varsin hienosti. Myös robotti saa inhimillisiä piirteitä käyttäytyessään toisinaan laskelmoidun kierosti. Sivuhenkilöt ovat paikoin turhan ärsyttäviä, mutta silti luonnollisen oloisia.

Vanhenemista, muistiongelmia ja menneessä elämistä käsittelevä Robot & Frank ei ole komedia, jolle nauraisi ääneen, mutta sen välitön tunnelma pitää otteessaan aina yllättävään loppuun saakka. Yksinkertainen ja mielenkiintoinen tarina tuo hyvää vaihtelua isolla rahalla tuotettujen ja liioiteltujen lajikumppaniensa keskelle.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...