torstai 7. maaliskuuta 2013

Rajaton / Limitless (2011)























Limitless (Suomessa ”Rajaton”) on trilleri, jossa huonosti pärjäävä kirjailija saa käsiinsä huumetta, joka antaa hänelle yli-inhimilliset älylliset kyvyt. Aine ei kuitenkaan vaikuta kovin pitkään ja sen lopettamisella on ikäviä sivuvaikutuksia. Elokuvan pääosissa ovat Bradley Cooper, Abbie Cornish ja Robert De Niro.

Limitless on vauhdikas elokuva, joka leikittelee mielenkiintoisilla mahdollisuuksilla ja selittää asioiden taustoja kertojan avustamana. Sen kerronta vaihtelee intensiivisten ja rauhallisten hetkien välillä nopeasti, mutta on kokonaisuutena valitettavan epätasainen. Näyttelijäsuoritukset menettelevät, mutta hahmoilta olisi toivonut hiukan enemmän syvyyttä. Visuaalisesti elokuva on näyttävä ja sisältää erikoisia efektejä ja luovaa kameran käyttöä. Värimaailma muuntautuu synkästä kirkkaaseen ja takaisin hahmojen mielentilan mukaan ja musiikit ovat särmikkäät ja energiset.

Unelmien ja painajaisten välissä seikkaileva Limitless on ihan menettelevää viihdettä vaikka aiheesta olisi voinut saada enemmänkin irti. Tarjolla on mysteerejä, toimintaa, jännitystä ja opetuksia huumeiden käytön nurjasta puolesta. Älyllisillä kyvyillä ratsastavaksi elokuvaksi Limitless jättää kuitenkin katsojalle melko vähän ajateltavaa. Se onko se hyvä vai huono asia, jääköön katsojan päätettäväksi.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...