maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mestari / The Master (2012)





1950-luvulle sijoittuva The Master (Suomessa ”Mestari”) kertoo amerikkalaisesta merisotamiehestä, joka palaa rintamalta vain kohdatakseen epävarmuuden ja oman rauhattomuutensa. Kesken viinanhöyryisten reissujensa hän kohtaa karismaattisen johtajan ja liittyy hänen kulttiinsa. Elokuvan pääosissa ovat Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman ja Amy Adams, jotka kaikki saivat suorituksistaan Oscar-ehdokkuuden. Ohjauksesta vastaa Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, Boogie Nights…).

The Master on ajoittain melkein inhorealistinen tarina epäilyttävästi skientologiaa muistuttavasta kultista ja sen omituisista tavoista, saduista ja jopa vainoharhoista. Moniongelmaisista ihmisistä kertova tarina nojaa usein kohtauksiin, joissa kamera ja musiikki näyttelevät isoa roolia vaikka myös perinteisemmät näyttelijäsuoritukset ovat kerrassaan loistavia. Phoenix ja Hoffman molemmat tuntuvat oikein elävän rooleissaan.

Ankea tunnelman omaava The Master on kunnianhimoinen teos, joka ei valitettavasti yllä samalle tasolle kuin ohjaajansa edellinen teos There Will Be Blood. Vaikka elokuva onkin hienosti tuotettu, se jää yhtä etäiseksi ja päämäärättömäksi kuin sen päähenkilöt ovat yhteiskunnasta.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...