perjantai 15. maaliskuuta 2013

Hitchcock (2012)






















Hitchcock kertoo kuuluisan ohjaajan ja hänen vaimonsa suhteesta Psychon tuottamisen aikoihin. Vaihtelua kaipaava Alfred hylkää houkuttelevia elokuvatarjouksia ja päättää kuvata kauhuelokuvan muiden vastusteluista huolimatta. Ongelmia tulee kuitenkin vastaan niin vaimon, rahoituksen kuin julkaisuluvankin kanssa. Elokuvan pääosissa ovat Anthony Hopkins, Helen Mirren ja Scarlett Johansson. Hitchcock oli ehdolla parhaan maskeerauksen Oscarin saajaksi.

Erikoisesta ja ilmeisen hankalasta persoonasta kertovaksi elokuvaksi Hitchcock on yllättävän kepeä. Se tuo henkilöistä esille myös heidän negatiivisia puoliaan, mutta ei anna niiden vaikuttaa tunnelmaan ja ylläpitää humoristisen naljailevaa dialogia jopa vaikeissa kohtauksissa. Sekä Hopkins että Mirren tekevät hienot suoritukset ja aina välillä unohtaa katselevansa näyttelijää oikean ohjaajan sijaan. Valitettavasti elokuvassa on useita omituisia ja irrallisen oloisia välikohtauksia, joissa sarjamurhaaja Ed Gein puhuu Hitchcockille.

Leikkisien musiikkien tahdittama Hitchcock ei välttämättä tuo esille koko totuutta maestrosta, mutta tarjoaa pikaisen katsauksen miehen maailmaan ja naiseen nerouden takana. Keveydestään huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, Hitchcock on ihan viihdyttävä elokuva.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...