maanantai 11. maaliskuuta 2013

Compliance (2012)





Tositapahtumiin perustuva Compliance kertoo pikaruokaravintolaan tehdystä pilapuhelusta. Soittaja kertoo olevansa poliisi ja saa ravintolapäällikön kuulustelemaan nuorta naistyöntekijää takahuoneessa. Tilanteeseen tulee mukaan joukko muitakin ihmisiä ja pian tapahtumat lähtevät pahasti käsistä. Elokuvan pääosissa ovat Dreama Walker, Ann Dowd ja Pat Healy.

Painostavan tunnelman omaava Compliance on elokuva, jonka päähenkilöihin on lähes mahdotonta samaistua. Tapahtumien kehittyessä on vain pakko ihmetellä, että kuinka epäilyttäviä yksityiskohtia täynnä oleva tarina uppoaa uhreihin, ja mitä ihmettä vielä tulee tapahtumaan. Terveen järjen vievä auktoriteettien totteleminen tuo väkisinkin mieleen Milgramin tottelevaisuuskokeen. Hitaasti alkava Compliance tuntuu 90 minuutin kestostaan huolimatta turhan pitkältä vaikka näyttelijäsuoritukset ovatkin ihan onnistuneita.

Absurdit ja sairaat mittasuhteet saaneesta pilasoitosta kertova Compliance on surullinen tarina vähän vähemmän välkyistä henkilöistä ja puheen voimasta. Elokuvan tapahtumat voivat järkyttää monia eikä se todellakaan ole viihdettä.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...