sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Selviytyminen / The Impossible / Lo imposible (2012)





Tositapahtumiin perustuva Lo imposible (Suomessa “Selviytyminen”, englanniksi ”The Impossible”) on espanjalainen elokuva, joka kertoo vuoden 2004 tsunamin uhriksi joutuneen perheen tarinan. Espanjalainen perhe, joka elokuvassa on muutettu epämääräisestä englanninkielisestä maasta kotoisin olevaksi, on lomailemassa Khao Lakissa kolmen poikansa kanssa katastrofin iskiessä. Elokuvan pääosissa ovat Naomi Watts, Ewan McGregor ja Tom Holland. Watts oli roolisuorituksestaan ehdolla parhaan naispääosan Oscarin saajaksi.

Voimakkaasti alkava Lo imposible on tarinaltaan melko yksinkertainen. Elokuvaa on kritisoitu liiasta keskittymisestä valkoisiin turisteihin, mutta oikeastaan se keskittyy yhteen perheeseen ja tuo esille myös paikallisten pyyteettömän avun hädän hetkellä. Lo imposible on tunnerikas elokuva, jossa onnen hetket vilahtelevat epätoivon ja paikoin kuvottavien kohtausten välissä. Näyttelijäsuoritukset ovat loistavia ja Wattsin lisäksi myös McGregor ja Holland ovat onnistuneet poikkeuksellisen hyvin. Efekteistä ja lavasteista täytyy niistäkin antaa kiitosta sillä Lo imposible näyttää siltä kuin se olisi oikeasti kuvattu tapahtumahetkellä.

Hienosti kuvattu ja tuotettu Lo imposible on katastrofielokuva paremmasta päästä. Vaikuttavan klassisen musiikin säestämä selviytymistarina ei sorru mässäilemään onnettomilla ihmiskohtaloilla, mutta pieni miinus täytyy antaa turhasta jännityksen rakentamisesta ja tiettyjen kohtausten venyttämisestä draaman luomiseksi.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...