tiistai 29. tammikuuta 2013

Killing Them Softly (2012)



Killing Them Softly on rikosdraama ja –trilleri, jonka keskiössä on Brad Pittin esittämä palkkamurhaaja, joka värvätään hoitamaan jälkipyykki kolmen miehen ryöstettyä mafian korttipelin. Pittin lisäksi ruudussa nähdään mm. Scoot McNairy, James Gandolfini ja Ray Liotta. Elokuvan on ohjannut Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford).

Hyviä hahmoja ja paikoin jopa upeita näyttelijäsuorituksia sisältävä Killing Them Softly on tyyliltään melko samankaltainen ohjaajansa edellisen teoksen kanssa. Tumma ja väkivaltainen tarina kerrotaan pitkillä ja hitailla kohtauksilla. Yllätyksiä elokuvassa ei käytännössä laisinkaan ja verkkaiset, valitettavan tylsän oloiset dialogit tekevät kokonaisuudesta pitkäveteisen. Elokuvan puolivälissä nähdään erittäin hieno hidastuskohtaus, mutta se ei yksistään riitä nostamaan tätä onnistuneeksi teokseksi. Äänimaailma korostaa ympäristön ja tekemisen ääniä ja ne muutamat kappaleet jotka kuullaan, ovat persoonallisesti valittuja ja sopivat hyvin tunnelmaan.

Killing Them Softly on synkkä, vakava ja vailla minkäänlaisia keventäviä elementtejä. Henkilöistä voi periaatteessa saada irti outoa mustaa huumoria, mutta tunnetuista näyttelijöistä huolimatta kyseessä on puuduttava elokuva. Jos et pitänyt Jesse James –elokuvan kerronnasta, et varmasti pidä tästäkään. Omalla tavallaan tyylikäs elokuva pyrkii käsittelemään syvällisiä yhteiskunnallisia teemoja, mutta paljastuu lopulta väkivallalla mässäileväksi ja tekotaiteelliseksi.


5 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...