keskiviikko 9. tammikuuta 2013

John Dies at the End (2012)





John Dies at the End kertoo kahdesta nuoresta luuserista, joiden täytyy pelastaa maailma sen jälkeen kun uusi huume on avannut portaalin toiseen ulottuvuuteen. Huumetta käyttäneet ihmiset häviävät ja palaavat takaisin toisina olentoina ja pystyvät lisäksi kommunikoimaan läpi ajan ja ennustamaan tulevaisuutta. Elokuvan pääosissa ovat Chase Williamson, Rob Mayes ja Paul Giamatti.

John Dies at the End etenee hullulta vaikuttavan kertojan tahdittamana kun toinen nuorista kertoo heidän tarinaansa toimittajalle. Juoni hyppii ajassa ja ulottuvuuksissa, mutta sitä on silti helppo seurata. Alun psykologinen kauhu ja aavistuksen ahdistava tunnelma muuttuvat mysteerien kautta loppua kohti eräänlaiseksi humoristiseksi seikkailuelokuvaksi. Hahmot ovat mielenkiintoisia, näyttelijäsuoritukset ihan toimivia ja filosofisia hulluuksia viljelevät sivuhahmot tarkoituksellisen koomisia. Elokuvassa on paljon lähikuvia ja punertavia kohtauksia, jotka molemmat luovat erikoisen tunnelman, jota pahaenteiset avaruusmusat säestävät.

Absurdeja kohtauksia, kuten puhelinsoittoja menneisyydestä ja eläviä lihankappaleita, tarjoileva John Dies at the End muistuttaa jollain etäisellä tavalla Fear and Loathing in Las Vegas –elokuvaa. Se käynnistyy hitaasti, mutta päästyään vauhtiin jaksaa pitää kiinnostusta melko hyvin yllä. Tämä on varmasti vuoden oudoimpia elokuvia ja ei todellakaan sovi kaikille, mutta jos kaipaa vaihtelua, kannattaa tämä katsoa.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...