maanantai 7. tammikuuta 2013

Dredd (2012)





Tulevaisuuden dystopiaan sijoittuva Dredd perustuu nimensä mukaisesti Judge Dredd -sarjakuviin ja kertoo siten samannimisestä lainvalvojasta, jolla on oikeus toimia myös tuomarina, valamiehistönä ja teloittajana. Elokuvassa tuomari saa mukaansa naisharjoittelijan, jonka kanssa he päätyvät sotaan rikollisjengin kanssa lukitussa kerrostalossa. Elokuvan pääosissa ovat Karl Urban, Olivia Thirlby and Lena Headey.

Epäilyttävästi The Raid Redemption –elokuvaa asetelmaltaan muistuttava Dredd on silkkaa roskaa alusta loppuun. Elokuvan parasta antia on brutaali toiminta, mutta täydellinen juonen puuttuminen haittaa aika pahasti vaikka sarjakuvamainen kerronta tavallaan tekeekin oikeutta alkuperäiselle hahmolle. Machoilu ja dialogi ovat molemmat perin tylsiä eikä hahmoista kannata edes aloittaa. Erikoisena yksityiskohtana mainittakoon se, että Urban pitää kypärää päässään koko elokuvan ajan eikä näytä silmiään missään vaiheessa.

Turhaa nostatusta ja mukafuturistisia musiikkeja sisältävä Dredd hakee tyyliä oudoista hidastuksista ja henkistä ulottuvuutta mieltä lukevan mutantin avulla. Tietyllä omituisella tasolla tyylikkään tyly elokuva on loppujen lopuksi puuduttavaa ja naurettavaa pelleilyä. Judge Dreddin faneihin ja teinipoikiin elokuva voi vedota, mutta muiden on parempi kiertää se kaukaa.


3 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...