tiistai 3. syyskuuta 2013

The Man from Earth (2007)






















The Man from Earth on scifi-elokuva, jossa professori John Oldman (David Lee Smith) paljastaa läksiäisissään kollegoilleen, että hän on 14000 vuotta vanha. Koulutetut työtoverit (Tony Todd, John Billingsley, Ellen Crawford, Annika Peterson, William Katt, Alexis Thorpe ja Richard Riehle) eivät väitettä purematta niele ja pian mies joutuukin melkoiseen ristikuulusteluun.

Pienellä budjetilla tuotettu The Man from Earth sijoittuu käytännössä yhteen huoneeseen ja on lähes täysin erikoisen ajatusleikkinsä varassa. Hahmot ovat hiukan latteita, mutta heidän reaktionsa professorin kertomukseen tuovat elokuvaan oman lisänsä. Tunnelmaltaan The Man from Earth on seesteinen ja omalla tavallaan haikea ja jopa lämmin jos pääsee aavistuksen ankean toteutuksen ja kornien hissimusiikkien ohi.

The Man from Earth pohdiskelee filosofisia ja uskonnollisia kysymyksiä ja herättää katsojassakin paljon ajatuksia. Se esittää päähenkilönsä elämän kautta leikkauksen historiaa ja muistuttaa siinä suhteessa Forrest Gump –elokuvaa, mutta tuo lopussa vielä pakollisen yllätyksen pöytään. Kokonaisuus on mielenkiintoinen, jos jaksaa katsoa elokuvia, joissa kaikki pyörii puheen ympärillä.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...