perjantai 6. syyskuuta 2013

The Imposter (2012)





The Imposter on dokumentti, joka kertoo 23-vuotiaasta ranskalaisesta Frédéric Bourdinista, joka vakuuttaa amerikkalaiselle perheelle olevansa heidän kolme vuotta aikaisemmin kadonnut, nyt 16-vuotias poikansa Nicholas Barclay.

Hyvä dokumentti kertoo jotain uskomatonta, mutta jättää katsojan päätettäväksi, mikä oikeastaan on totuus, ja näin myös The Imposter tekee. Se maalaa ruudulle paikoin koskettavan ja surullisen jännitystarinan, joka muuttuu lopussa melkeinpä kauhuksi. Tarinan keskiössä oleva ”poika” kertoo oman osuutensa jäätävän analyyttisesti ja ehkä rehellisesti, mutta voiko ammattimaista valehtelijaa uskoa? Entäpä kouluttamatonta perhettä, joka ei edes tunnista omaa poikaansa?

Kerrassaan erikoisista tapahtumista kertova The Imposter käsittelee rakkauden kaipuuta, moraalisia pohdintoja ja epätoivoa. Lopussa uskomattoman täyskäännöksen tekevä tarina on hienosti kerrottu ja pitää katsojan otteessaan pahaenteisellä tunnelmallaan. Se ei sorru kuitenkaan amerikkalaisille kovin tyypilliseen mässäilyyn vaikka mykistävän outo kokonaisuus senkin olisi mahdollistanut.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...