maanantai 16. syyskuuta 2013

Orange Is the New Black (2013) -sarja, 1. tuotantokausi / Season 1



















  

Netflixin omaa tuotantoa edustava Orange Is the New Black kertoo Piper Chapmanistä (Taylor Schilling), nuoresta ja hyvin toimeentulevasta kolmekymppisestä naisesta, joka joutuu vankilaan vuosikymmen aikaisemmin tekemiensä rikosten takia. Vankilassa Chapman tapaa entisen rikoskumppaninsa ja rakastajattarensa Alex Vausen (Laura Prepon), jonka huumerahojen salakuljetuksesta hän nyt istuu. Kotona odottaa sulhanen (Jason Biggs) ja vankilassa kasa uusia tuttavuuksia, joita esittävät mm. Michael Harney, Michelle Hurst, Kate Mulgrew, Natasha Lyonne ja Pablo Schreiber. Sarjan on luonut Jenji Kohan (Weeds) ja se perustuu samannimiseen muistelmateokseen.

Orange Is the New Black on mielenkiintoinen katsaus vankilaelämään ja sen sääntöihin. Kaiken keskellä ovat kuitenkin eri maailmoista tulleet ihmiset ja erityisesti se inhimillisten tunteiden kirjo, jonka he kohtaavat. Sarja ei ole yhtä väkivaltaltainen tai räväkkä kuin esimerkiksi Oz tai Bad Girls ja siinä oikeastaan onkin iso osa sen viehätysvoimaa. Orange Is the New Black keskittyy rohkeasti henkilöhahmoihin ja tuo niihin lisää syvyyttä näyttämällä takaumia heidän elämistään. Välillä luonteenpiirteissä mennään ehkä turhankin pitkälle, mutta se tuntuu olevan vain keino luoda mustaa huumoria ja absurdeja tilanteita.

Hauskojen, koskettavien ja yllättävän raskaiden hetkien välillä vaihteleva Orange Is the New Black on omalaatuinen sarja. Se paranee loppua kohti ja sen elämänmakuinen draama pitää otteessaan. Sarja on uusittu toiselle kaudella ja se on ehdottoman suositeltavaa katsottavaa.


9 / 10

1 kommentti:

Simo kirjoitti...

Tämä on huikea sarja. Tosi paljon hyviä hahmoja ja vangeista on saatu inhimillisiä, niin kuin suurin osa tietysti onkin. Poussey on ehkä mun suosikki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...