sunnuntai 8. syyskuuta 2013

World War Z (2013)






















Brad Pittin tähdittämä World War Z on zombie-elokuva, jossa YK:n entinen työntekijä lähetetään maailmalle tavoitteenaan löytää epäkuolleita aiheuttavan pandemian alkulähde. Hän joutuu jättämään vaimonsa (Mireille Enos) ja lapsensa taakseen, mutta saa matkalta avukseen israelilaisen sotilaan (Daniella Kertesz).

World War Z on erilainen zombie-elokuva. Se on paikoin tunnelmallinen ja toisinaan tehokkaan jännittävä ja jopa pelottava. Zombiet ovat nopeita, toiminta on vauhdikasta ja massiiviset joukkokohtaukset vaikuttavia. Taustalta voi poimia isompia yhteiskunnallisia kuvioita ja muutenkin tarina on paljon syvempi kuin tyypillisissä splätter-tyylisissä lajitovereissa on totuttu näkemään. Kaiken taustalla soi erittäin onnistunut ääniraita.

Loputtomia viimehetken pelastuksia pursuava World War Z liikkuu vaihtelevissa maisemissa eikä pääse kyllästyttämään. Se ei välttämättä miellytä perinteisiä genren ystäviä, mutta tarjoaa kuitenkin hiukan erilaisen, älykkään zombie-pätkän, joka vaihtelee hienosti rauhallisten ja vauhdikkaiden kohtausten välillä.


7 / 10



1 kommentti:

Waltsu kirjoitti...

Moi. Kiinnostaisiko sinua Movie Monday-haasteblogiin osallistuminen? Lisätietoja täältä:
http://leffamaanantai.blogspot.fi/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...