sunnuntai 15. syyskuuta 2013

The East (2013)





















The East kertoo yksityiselle turvallisuusyritykselle työskentelevästä nuoresta naisesta (Brit Marling), jonka tehtävänä on soluttautua anarkistiryhmään, joka tekee iskuja suuria yrityksiä vastaan. Ryhmän johtajana nähdään Alexander Skarsgård ja muissa rooleissa mm. Ellen Page, Toby Kebbell, Shiloh Fernandez ja Patricia Clarkson.

Ajankohtaisia teemoja käsittelevä The East on otteeltaan maanläheinen, melkein eurooppalainen, ja tunnelmaltaan vaihtelee intensiivisen ja intiimin välillä. Yleisesti se on kuitenkin useimmiten melko synkkä ja masentava. Tarina vaatii toisinaan keskittymistä, mutta palkitsee katsojan hyvillä hahmoilla ja hienoilla näyttelijäsuorituksilla. Asioihin otetaan rohkeasti kantaa ja katsojalle tarjoillaan outoa toivoa maailman pelastumisesta.

Paikoin arvattavissa oleva The East on erilainen trilleri, joka kertoo siitä mitä tapahtuu kun rikkinäiset ihmiset alkavat korjaamaan maailmaa moraalittomien jäljiltä. Oikeus otetaan omiin käsiin ja yhteisöllisyydestä nautitaan, mutta kuka lopulta on oikealla asialla? Hyvää draamaa ja jännitystä aikuisempaan makuun.


9 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...