perjantai 12. lokakuuta 2012

Take This Waltz (2011)


Take This Waltz on romanttinen draama ja komedia, jossa 28-vuotias onnellisesti naimisissa oleva nainen rakastuu naapurissa asuvaan taiteilijaan. Elokuvan pääosissa ovat Michelle Williams, Seth Rogen ja Luke Kirby.

Take This Waltz on tarinaltaan melko ennalta-arvattava, mutta päähenkilön sisäisten kamppailujen seuraaminen on silti omalla tavallaan mielenkiintoista koska sänkyyn ei hypätä suin päin. Juoni etenee kuitenkin liian hitaasti ja elokuva on venytetyn oloinen. Muutamista hauskoista hetkistä huolimatta en kutsuisi tätä hauskaksi elokuvaksi koska käsittelyssä olevat raskaat teemat muuttavat tunnelman usein alakuloiseksi. Naapurintyttömäisen Williamsin näyttelijäsuoritus on erittäin hyvä, mutta miespääosat eivät yllä hänen tasolleen. Positiivisena yllätyksenä Rogenista saadaan kuitenkin esiin muitakin kuin tuttu koominen puoli.

Elokuvan kuvaus on onnistunutta ja kuvakerronta poikkeuksellisen hyvää vaikka välillä Take This Waltz sortuukin korniin symboliikkaan. Nonverbaalinen viestintä on isossa osassa elokuvaa ja kirkkaita värejä käytetään hienosti päähenkilön ahdingon korostamisessa. Musiikit ovat vaihtelevia ja ne luovat tunnelmaa upealla tavalla.

Take This Waltz on ajatuksia herättävä ja onnistunut chick flick. Jos pitää genrestä, tämä toimii, mutta muille tätä ei voi vilpittömästi suositella.


7 / 10

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...