lauantai 20. lokakuuta 2012

Killer Joe (2011)


Killer Joe on rikoselokuva, jossa Emile Hirschin esittämä nuori mies yrittää saada velkansa maksuun tapattamalla äitinsä vakuutusrahojen toivossa. Työhön palkataan Killer Joe-lisänimellä tunnettu poliisi (Matthew McConaughey) ja koska rahoja ei vielä ole, annetaan pikkusisko (Juno Temple) miehelle takuuksi. Mukana juonessa ovat myös perheen isä (Thomas Haden Church) ja äitipuoli (Gina Gershon). Elokuvan on ohjannut William Friedkin, joka tunnetaan mm. Manaajasta.

Killer Joen perverssi tarina nojaa vahvoihin ja mielenkiintoisiin henkilöhahmoihin. Se etenee sopivan verkkaista tahtia eikä ole turhan ennalta-arvattava. Killer Joe on väkivaltainen ja sisältää useita sairaita ja vastenmielisiä kohtauksia, joten se ei todellakaan sovi herkille katsojille. Välillä on pakko miettiä, onko kaiken väkivallan näyttäminen tarpeellista juonen kannalta.

Näyttelijät tarjoilevat parastaan ja varsinkin tusinarooleistaan selvän pesäeron tekevä McConaughey ja vinksahtanutta teiniä esittävä Temple jäävät mieleen. Gershon viettää vähemmän aikaa ruudussa, mutta saa sitäkin enemmän itsestään irti. Omalaatuisten musiikkien hienovaraisesti täydentämä kokonaisuus on myös visuaalisesti erittäin onnistunut.

Epätoivoisten ja suoraan sanottuna tyhmien junttien verenhimoisesta suunnitelmasta on saatu aikaiseksi kuvottava ja moraalisesti leväperäinen, mutta ajatuksia herättävä synkkä kokonaisuus, jota on maustettu todella mustalla huumorilla. Upeasti toteutettu Killer Joe ei ole kevyttä viihdettä, mutta pitää varmasti katsojan penkissään. Elokuvan tapahtumista ei voi pitää, mutta elokuvasta kyllä. Tämä jää varmasti mieleen.


8 / 10



1 kommentti:

KimSjopi kirjoitti...

Jaoin kanssasi haasteen:
http://elokuvankirja.blogspot.fi/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...