torstai 4. lokakuuta 2012

Pahan kosketus / Touch of Evil (1958)



Orson Wellesin ohjaama Touch of Evil (Suomessa “Pahan kosketus”) on film noir-trilleri, joka sijoittuu Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalla olevaan kaupunkiin. Yhdysvaltalainen liikemies murhataan ja molempien maiden poliisit ovat asian kimpussa, mutta päätyvät lopulta myös toistensa kimppuun. Elokuvan pääosissa ovat Charlton Heston, Janet Leigh ja Orson Welles itse.

Touch of Evilin tarina on synkkä ja monimutkainen kertomus, jossa nähdään kaikenlaisia rikoksia ja rikollisia. Se etenee hyvää vauhtia ja onnistuu yllättämään. Hahmot ovat sopivan syviä ja niihin samaistuminen on helppoa. Heston, Welles ja Leigh tekevät kaikki mahtavat näyttelijäsuoritukset, joita sivuosien esittäjät tukevat upealla tavalla. Pienissä sivuosissa ruudulla vilahtavat myös Marlene Dietrich ja Zsa Zsa Gabor. Kuvaus on poikkeuksellisen kaunista ja elokuvan kuuluisa alkukohtaus on kuuluisa hyvästä syystä. Musiikit ovat pahaenteisiä kuten genressä usein on tapana.

Touch of Evil on intensiivinen tarinavetoinen rikoselokuva, jonka jännittävyys on säilynyt hienosti. Juoni pitää otteessaan ja elokuva luo jännitystä esimerkillisellä tavalla. Tämä on film noiria parhaimmillaan.


9 / 10




Arvosteltava oli uudelleen konstruoitu versio elokuvasta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...