lauantai 13. lokakuuta 2012

Seeking a Friend for the End of the World (2012)


Seeking a Friend for the End of the World on komedia ja draama, joka alkaa siitä kun Steve Carellin esittämän päähenkilön vaimo hylkää hänet maailmanlopun ollessa vain muutaman viikon päässä. Mies päättää lähteä etsimään vanhaa lukiorakkauttaan ja aloittaa road tripin Keira Knightleyn esittämän naapurin kanssa.

Seeking a Friend for the End of the World etenee sopivan tasaista tahtia ja onnistuu yllättämään muutaman kerran. Huumori koostuu lähinnä absurdeista tilanteista, jotka ovat seurausta ihmisten vapautuneesta käytöksestä. Elokuva leikittelee ajatuksella muutenkin melko paljon. Myös draamaa ja romantiikkaa on tarjolla ja elokuva käsittelee runsaasti ihmisten tunteita ja katumuksia ollen välillä melko raskas. Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä ja hahmoihin on helppo samaistua. Kuvaus on kaunista ja musiikit täydentävät kokonaisuuden upeasti. Elokuvan loppu on hienoinen pettymys.

Elokuvaksi, joka ei osaa päättää ollako komedia vai draama, Seeking a Friend for the End of the World on yllättävän onnistunut. Seesteinen tunnelma sopii hyvin tähän elämänoloiseen elokuvaan ja lopputuloksena on omalaatuinen elokuvakokemus.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...