lauantai 4. toukokuuta 2013

Oblivion (2013)





Vuoteen 2077 sijoittuva Oblivion on scifi-elokuva, jossa Tom Cruisen esittämä huoltomies on viimeisiä ihmisiä muukalaisten kanssa käydyn sodan tuhoamalla maapallolla. Hänen on parinsa (Andrea Riseborough) kanssa suojeltava laitteita, joilla maan vesivarat on tarkoitus saada hyötykäyttöön nykyisin Titanissa majailevalle ihmiskunnalle. Epäilys kuitenkin piilee hänen mielessään ja tilanne muuttuukin radikaalisti kun hänen unissaan esiintyvä nainen (Olga Kurylenko) törmää maahan avaruusaluksellaan. Mukana toiminnassa nähdään myös Morgan Freeman.

Voimakkaasti muista elokuvista lainaileva Oblivion ei oikeastaan missään vaiheessa yllätä, mutta ei onneksi myöskään pääse puuduttamaan. Mahtipontisten ja tummien kasarivaikutteisten syntikkamusiikkien säestämä elokuva on visuaalisesti pelkistetty, mutta mielenkiintoinen. Hahmot ovat yksipuoleisen oloisia, mutta näyttelijäsuoritukset ovat pääasiassa kohdallaan.

Oblivion ei ole millään tasolla merkittävä scifi-elokuva, mutta jaksaa silti viihdyttää. Toimintaa ja itsestään selviä mysteerejä tarjoava elokuva on visuaalisesti positiivinen kokemus vaikka ei älyllisesti haastakaan. Jos scifi kiinnostaa, tämä kannattaa katsoa, mutta muille tätä ei voi oikein suositella.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...