maanantai 20. toukokuuta 2013

The Last Stand (2013)





Arnold Schwarzenegger palaa isolle ruudulle elokuvassa The Last Stand, jossa hän esittää pikkukaupungin sheriffiä, jonka kontolle jää estää karannutta huumeparonia (Eduardo Noriega) pakenemasta Meksikoon. Rikollinen on liikkeellä varastetulla urheiluautolla ja hänen apurinsa ovat jo saapuneet paikalle valmistelemaan pakoa aiheuttaen samalla häiriötä maalaisidyllissä. Sivuosissa nähdään Forest Whitaker, Peter Stormare, Luis Guzmán, Jaimie Alexander ja Johnny Knoxville. Ohjaajana toimi Etelä-Korealainen Jee-woon Kim, jonka Hollywood -debyytti tämä on.

Kliseillä ja epäuskottavuuksilla kuorrutettu The Last Stand alkaa turhan hitaasti ja yrittää luoda hahmoihin jonkinlaista kontaktia epäonnistuen siinä pahasti. Draamaa on se pakollinen prosentti ja vitsejäkin yritetään, mutta ne jäävät huonoudessaan jopa juonelle toiseksi. Selvästi vanhentunut Schwarzenegger ei vieläkään osaa näytellä, joten lempeän sheriffin rooli on tuttua tönkköä, mutta toiminta tulee lihasmuistista, joten niiltä osin fanit saavat sitä mitä kaipaavat. Pakollinen hauska sivuhenkilö on Knoxville, joka esittää lähinnä itseään. Elokuvan pahis on hahmona harvinaisen tylsä ja naurettava, jopa tämän genren mittapuulla. Muutenkin hahmot ovat enimmäkseen latteita ja typeriä karikatyyrejä, mutta eipä näitä elokuvia niiden takia katsotakaan.

Raaka ja omituisilla The Fast and the Furious -viboilla täydennetty The Last Stand ei tiedä mitä olla. Toimintaa on joka lähtöön ja se myös toimii, mutta kokonaisuus olisi ollut parempi ilman turhia lässynlässyn-elementtejä ja huonoa huumoria. Taustamusiikit ovat paikoin tahattoman koomiset ja pieni budjetti näkyy osassa efektejä. Lopputappelu on turhan pitkä, mutta se yllättää tuskin ketään. Kaikista huonoista puolistaan huolimatta elokuvan jaksaa katsoa teksteihin saakka ja kyllähän se pahimpiin toimintavajareihin kelpaa ainakin krapulaviihteenä.


5 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...