sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Gangsterisota / Gangster Squad (2013)





Vuoden 1949 Los Angelesiin sijoittuva Gangster Squad (Suomessa ”Gangsterisota”) kertoo joukosta poliiseja, jotka aloittavat maanalaisen ja laittoman sodan gansteri Mickey Cohenin kaatamiseksi. Vaikka Cohen –niminen mafioso aikoinaan LA:ssa riehuikin, ei tarinalla ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Gangster Squadin näyttelijöihin kuuluvat mm. Josh Brolin, Sean Penn, Ryan Gosling, Nick Nolte, Emma Stone, Michael Peña ja Giovanni Ribisi.

Gangster Squad on elokuva, jossa poliisit ovat likaisia, hyvät pahoja ja pahat tosi tosi pahoja aina koomisuuteen saakka. Juoni on suoraviivainen, kliseitä täynnä ja alkaa turhan hitaasti. Henkilöhahmot jäävät pinnallisiksi ja heidän toimintaansa on vaikea samaistua, joten muuten hyvät näyttelijät jäävät suorituksiltaan toisarvoisiksi. Draamaa on tungettu mukaan, mutta se ei oikeastaan kosketa ja jo alusta saakka on selvää, mitä tulee tapahtumaan. Musiikit ovat massiiviset ja pyrkivät nostattamaan tunnelmaa, mutta ne menevät välillä pahasti yli kuten moni muukin asia elokuvassa.

Gangster Squad on synkkä epookkielokuva, jonka parasta antia ovat miehet pitkissä takeissaan ampumassa silmittömästi. Toiminta on paikoin aavistuksen sekavaa, mutta hidastuksia on käytetty taidokkaasti ja kokonaisuus on omalla tavallaan ihan tyylikäs. Elokuvan suurin ongelma on epätasaisuus eikä se valitettavasti tempaa mukaansa kuin hetkittäin.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...