torstai 16. toukokuuta 2013

Jack Reacher - Tappajan jäljillä / Jack Reacher (2012)





Tom Cruisen tähdittämä Jack Reacher (Suomessa “Jack Reacher - Tappajan jäljillä”) kertoo sotilastaustan omaavasta mystisestä yksityisetsivästä, jota ei haittaa rikkoa lakia oikeudenmukaisuutta tavoitellessaan. Viisi uhria vaatineen ampumatapauksen tekijä pyytää Reacherin avukseen, mutta vajoaa koomaan ennen kuin ehtii kertoa mitään. Yhdessä ampujan asianajajan (Rosamund Pike) kanssa Reacher alkaa tutkia tapausta, joka ei olekaan niin yksinkertainen kuin aluksi luultiin. Muissa rooleissa nähdään Richard Jenkins, David Oyelowo ja paremmin ohjaajana tunnettu Werner Herzog. Elokuva perustuu Lee Childin romaaniin.

Dekkarimainen Jack Reacher alkaa hitaasti ja esittelee katsojalle mysteerin toisensa jälkeen. Loppua kohti jännitys tiivistyy melko tehokkaasti, mutta yllätykset alkavat olla vähissä ja on aika siirtyä toiminnan pariin. Cruise sopii hienosti ylimielisen ja itsevarman, aavistuksen leikkisän etsivän rooliin ja Pike tekee upean suorituksen idealistisena nuorena juristina, joka joutuu elämään menestyneen, syyttäjänä toimivan isänsä varjossa. Henkilöhahmot ovat muutenkin kohtuullisen mielenkiintoisia ja niihin saadaan mukavasti syvyyttä.

Koskettavasta suorastaan häiriintyneeseen vaihteleva Jack Reacher on tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus, joka ei pääse missään vaiheessa tylsistyttämään. Se ei tarjoile oikeastaan mitään uutta, mutta näyttää kuitenkin, miten vanhoistakin aineksista saa hyvää aikaiseksi.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...