perjantai 16. marraskuuta 2012

Raakalaiset / Savages (2012)


Oliver Stonen ohjaama Savages (Suomessa ”Raakalaiset”) kertoo kahdesta amerikkalaisesta kannabis-kauppiaasta, joiden yhteisen tyttöystävän meksikolainen huumekartelli kidnappaa. Miehet päättävät saada naisen takaisin keinolla millä hyvänsä ja päätyvätkin aikamoiseen pyöritykseen. Elokuvan pääosissa ovat Taylor Kitsch, Aaron Taylor-Johnson ja Blake Lively. Isompiakin nimiä löytyy, sillä ruudussa nähdään myös Benicio Del Toro, John Travolta ja Salma Hayek.

Savages rakentaa tarinaa hitaasti mutta varmasti ja leikittelee katsojalla useampaan otteeseen mennen jopa niin pitkälle, että elokuvan loppu saattaa aiheuttaa joissakin ärtymystä. Tyttöystävää esittävä Lively toimii kertojana ja tuo tarinaan sopivasti uuden näkökulman. Elokuvassa on paljon juonittelua, mutta välissä seurataan myös raakaa toimintaa. Hieno kuvaus on saanut seurakseen tyylikkäät musiikit, jotka vaihtelevat letkeästä housesta surullisiin viuluihin ja meksikolaisesta räpistä oopperaan. 

Henkilöhahmoja on runsaasti ja niihin saadaan mukavasti syvyyttä, vaikka monet voikin kokea stereotyyppisen paletin osasina. Näyttelijäsuoritukset ovat kohdallaan, tosin varsinaisten pääosien esittäjistä Lively pyyhkii ”pojilla” lattiaa ja sivuosissa olevat isot nimet vetävät turhan paljon huomiota puoleensa. Travolta ylittää paikoin itsensä ja Del Toro ja Hayek tarjoilevat yllätyksetöntä laatua. 

Surffarihipit mukavuusalueensa ulkopuolelle heittävä Savages kuvaa hienosti viattomuuden kuolemaa. Kokonaisuutena elokuva kärsii epäyhtenäisyydestä, mutta pitää silti otteessaan ja onkin melko onnistunut rikosdraama, jossa toiminta ei ole pääosassa. Elokuvassa on voimakkaita kohtauksia, joten herkille katsojille sitä ei voi suositella.


8 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...