torstai 29. marraskuuta 2012

Poliisit / End of Watch (2012)




  

End of Watch (Suomessa “Poliisit”) kertoo kahdesta nuoresta poliisista, jotka partioivat Los Angelesin huonommilla alueilla. Jossain vaiheessa he astuvat väärille varpaille leikkiessään etsiviä ja joutuvat meksikolaisen kartellin tappolistalle. Elokuvan pääosissa ovat Jake Gyllenhaal ja Michael Peña, ja sen on ohjannut ja käsikirjoittanut David Ayer (The Fast and the Furious, Training Day, Street Kings…).

Dokumenttimainen kerronta ”itse kuvatulla” -tyylillä erottaa End of Watchin muista poliisielokuvista, mutta tekee siitä toisinaan hiukan ärsyttävää katsottavaa, varsinkaan kun illuusiota ei voida aina ylläpitää. Elokuva käynnistyy hitaasti ja alkupuoli tarjoileekin lähinnä keskenkasvuista työpaikkahuumoria, holtitonta käytöstä ja omituisia sivuhahmoja, joita tavataan työn parissa. Päähenkilöt ovat hienosti kirjoitettuja ja hahmot syvenevät tarinan edetessä. Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä ja sekä Gyllenhaal että Peña sopivat lapsellisen oloisten poliisien rooleihin oikein mainiosti. Lisäksi miesten välille saadaan todellisen ystävyyden tuntu aikaiseksi. Taustamusiikit ovat mukavan energisiä.

Paikoin intensiivistäkin toimintaa tarjoileva End of Watch pysähtyy välissä ihmettelemään perhe-elämää ja jatkaa sitten päämäärätöntä matkaansa jengien parissa. Voimakkaita kohtauksia sisältävän elokuvan koskettava loppu ei riitä paikkaamaan sen alkupuolen tyhjäkäyntiä ja puuttuvaa juonta. Vioistaan huolimatta End of Watch pitää otteessaan realistisella tyylillään ja puolustaa paikkaansa maailman tuhansien poliisielokuvien joukossa.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...