sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Timantit ovat ikuisia / Diamonds Are Forever (1971)




Sean Conneryn kuudes ja viimeinen kerta James Bondin roolissa nähdään elokuvassa Diamonds Are Forever (Suomessa ”Timantit ovat ikuisia”). 007 lähetetään tutkimaan timanttien salakuljetusta ja hän päätyy Las Vegasiin, jossa hän kohtaa jälleen arkkivihollisensa Ernst Stavro Blofeldin (Charles Gray). Bond-tyttönä nähdään Jill St. JohnDiamonds Are Forever oli ehdolla parhaan äänityksen Oscarin saajaksi.

Melko perinteistä kaavaa noudattava Diamonds Are Forever etenee rauhallisesti ja tuo ruudulle yllättävän vähän toimintaa. Tarina on dekkarimainen, mutta ei kuitenkaan samalla hyvällä tavalla kuin Dr. No tai On Her Majestys Secret Service. Bond on hahmona melkeinpä tylsän asiallinen ja amerikkalaisen oloinen. Sivuhahmot ovat turhan latteita ja varsinkin Bond-tyttö pettää odotukset. One-linereita sutkautteleva murhanhimoinen homopariskunta jää mieleen vaikka tuntuukin kuuluvan toiseen elokuvaan. Naisten nimet ovat tällä kertaa leikkisämmästä päästä: Tiffany Case, Plenty O'Toole, Bambi ja Thumper. 70-luvulle siirtyminen näkyy tyylissä, vekkuleissa taustamusiikeissa ja vihjailussa siitä, että kuussa ei oikeasti käyty. Leluja Bondilla on muutama ja valitettavasti Blofeldin vastaavat ovat pahalla tavalla epäuskottavia. Tämä Bond-seikkailu päättyy vesille.

Diamonds Are Forever on 007-elokuva tylsemmästä päästä. Se ei ole sarjansa huonoin, mutta vuodet eivät ole olleet sille suotuisia ja se jääkin pintapuoleiseksi raapaisuksi 70-lukuun. Vain sarjan faneille.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...