tiistai 15. toukokuuta 2012

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)


Amerikkalaisilla on tapana tehdä kaikista menestyneistä ulkomaisista leffoista oma versionsa. Näin on käynyt myös Stieg Larssonin klassikolle Miehet, jotka vihaavat naisia. Myönnän suoraan, että olen lukenut kirjasarjan ja nähnyt ruotsalaiset versiot elokuvista ja se vaikuttaa arvosteluuni.

The Girl with the Dragon Tattoon uusi versio on tuotettu niin hyvin kuin Yhdysvalloissa vain osataan ja näyttelijät hoitavat hommansa pääosin hyvin. Suurin ero ruotsalaiseen versioon on tunnelmassa. Alkuperäisen tarinan kehittyessä hitaasti ja varmasti amerikkalaiseen versioon on luotu tiettyä kiireen tuntua, joka ei mielestäni sovi alkuperäiseen tunnelmaan. Varsinkin musiikkivalinnat eroavat. Myös tietyt juonimuutokset on tehty selvästi amerikkalaista yleisöä varten. Kiireisestä tunnelmasta huolimatta elokuva tuntuu jotenkin liian pitkältä, tai ehkä juuri sen takia. Lisäksi välillä tuntuu, että amerikkalaiset yrittävät hiukan liikaa näytellä ruotsalaisia suorituksen jäädessä hiukan valjuksi.

Jos ei ole nähnyt alkuperäistä versiota, tämä voisi olla 8 tähden elokuva, mutta sen ystäville tämä jää 7 tähden suoritukseksi.


7 / 10


IMDB 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...