tiistai 15. toukokuuta 2012

Alcatraz (2012) -sarja, 1. tuotantokausi / Season 1


Alcatraz-sarjassa on haettu Lost-tyyppistä mysteeriä yhdistettynä aina niin kovin suosittuun poliisiteemaan. Ympäristönä toimii San Francisco, jonne alkaa ilmestyä kuuluisan vankilan asukkeja 50 vuoden takaa. Pääosissa nähdään mm. Sarah Jones, Jorge Garcia ja Sam Neill.

Sarjan idea on raikas, mutta toteutus ja hienostuneisuuden puute jättävät sen valitettavasti enemmän b-luokkaan. Yllätyksiä on luvassa sopivasti ja Alcatraz on viihdyttävä, mutta jotenkin tuntuu että koko potentiaalia ei ole hyödynnetty, jotta sarja voisi saavuttaa suuremman yleisön. Taustalla oleva pidempi juoni etenee ihan mukavasti vaikka yksittäiset jaksot seuraavat valitettavan ennalta-arvattavaa kaavaa. Kerronta perustuu puoliksi nykyaikaan ja puoliksi takaumiin 60-luvulle.

Päähenkilöt ovat kohtuullisesti kirjoitettuja eikä näyttelijäsuorituksissa ole suuria puutteita, mutta useista hahmoista puuttuu särmä. Lisäksi sivuhenkilöt ja vangit ovat paikoin turhan korostetun oloisia. Kuuluisista taustavoimista koottu tiimi olisi pystynyt parempaankin.

HUOM! Sarjasta ei tulla tekemään toista tuotantokautta ja ensimmäinen kausi loppuu cliffhangeriin, joten suosittelen olemaan tuhlaamatta aikaa tähän!


7 / 10


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...