keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Dark Shadows (2012)


Tim Burtonin uusin elokuva Dark Shadows on fantasiakomedia, jonka esiintyjistä löytyy muun muassa ohjaajan luottonäyttelijä Johnny Depp ja oma puoliso Helena Bonham Carter. Alkuperäisestä musiikista vastaa kukapa muukaan kuin Danny Elfman. Musiikkipuolella nähdään myös Alice Cooperin cameo.

Elokuva on kuvattu hiukan poikkeuksellisesti 16:9-muotoon ja sen värimaailma on todella lattea Burtonin elokuvaksi. Tällä lienee tavoiteltu 70-luvun tunnelmaa, onhan kyseessä vanhaan TV-sarjaan perustuva pätkä. Myös musiikit on valittu teeman mukaisesti ja ne ovat toisinaan sopivan epäsopivia kohtaukseen nähden. 

Eva Green esittää pahista yllättävän uskottavasti ja Michelle Pfeiffer, joka näyttää ikäistään nuoremmalta jää yllättävän pieneen rooliin. Dark Shadowsin tyyli ja kerronta ovat omalaatuisia ja juoni sopivan kevyt tällaiseen elokuvaan, tarjoten silti tarpeeksi seurattavaa. Kaiken kaikkiaan tämä on viihdyttävä ja omituinen elokuva, joten perus Hollywood-pätkiin kyllästyneille tämä tuo paljon kaivattua vaihtelua á la Burton. Tosikot älkööt vaivautuko.


8 / 10


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...