maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vuoden se kestää / I Give It a Year (2013)






















I Give It a Year (Suomessa “Vuoden se kestää”) on romanttinen komedia, jossa tuore aviopari (Rose Byrne, Rafe Spall) ajautuu ongelmiin jo ensimmäisen aviovuotensa aikana ja kääntää katseet kohti muita ihastuksia (Anna Faris, Simon Baker). Periksi ei kuitenkaan voi antaa ja kulisseja on pidettävä yllä, joten soppahan siitä saadaan aikaiseksi. Ohjauksesta vastasi Dan Mazer, joka on aikaisemmin käsikirjoittanut Sacha Baron Cohenin komedioita ja jolle tämä on ensimmäinen elokuvaohjaus.

Vakavasta aiheestaan huolimatta I Give It a Year on yllättävän hauska elokuva. Oikeita parisuhdeongelmiakin käsitellään, mutta enimmäkseen ruutu täytetään myötähäpeällä ja absurdeilla tilanteilla. Hauskat ja värikkäät, joskin aavistuksen yksiulotteiset, hahmot joutuvat alituiseen noloihin tilanteisiin ja outoihin keskusteluihin. Draamaa on mukana vähän ja romantiikkaa vähän enemmän.

I Give It a Year ei varmastikaan sovi kaikille, mutta jos kuiva brittihuumori iskee, saa tämä elokuva nauramaan ääneen. Kokonaisuus on hyvin sopusuhtainen eikä tyhjiä hetkiä oikeastaan ole.


8 / 10


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...