sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Olympos on valloitettu / Olympus Has Fallen (2013)






















Olympus Has Fallen (Suomessa ”Olympos on valloitettu”) on Gerard Butlerin tähdittämä toimintatrilleri, jossa Yhdysvaltojen presidentin (Aaron Eckhart) entinen henkivartija päätyy terroristien hallussa olevaan Valkoiseen taloon. Tavoitteena on tietenkin pelastaa presidentti ja muut henkilöt sekä taata maailmanrauha. Ohjauksesta vastasi Antoine Fuqua ja edellä mainittujen lisäksi ruudussa nähdään mm. Morgan Freeman, Rick Yune ja Dylan McDermott.

Tunnetuilla näyttelijöillä varustettu Olympus Has Fallen on yllätyksetöntä ja perinteistä toimintaa. Taustalla pyörivät kansainvälisen politikan kiemurat eivät saa paljoa aikaa ja hahmoihin yritetään puhaltaa henkeä siinä onnistumatta. Tarina on odotetusti hiukan epäuskottava, mutta toiminta pääsee välillä massiivisiin mittoihin ja rytinää on luvassa. Juoni on kuin Die Hard –elokuvasta napattu, mutta ote on aikuisempi ja huumori on jätetty pois. Välillä kuva on turhan tumma eikä tapahtumista tahdo saada selkoa.

Olympus Has Fallen ei ole mikään mestariteos, mutta se toimii esimerkiksi krapulaviihteenä, jos aavistuksen alakuloinen tunnelma ei haittaa. Taustamusiikit ovat patrioottiset jopa korniuteen saakka, mutta raaka toiminta on paikoin ihan tyylikästä ja jännitystä on saatu sopivasti mukaan.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...